Silkeborg bliver hjemsted for nyt ældretilsyn

Silkeborg bliver hjemsted for nyt ældretilsyn

Ændringer i ældretilsynet

Fra 1. januar 2025 vil tilsynet på landets plejehjem og hjemmepleje ikke længere være underlagt staten eller den enkelte kommune. I stedet indføres et nyt nationalt tilsyn, der dækker flere kommuner og erstatter det nuværende system, hvor hvert plejehjem blev tilset af sin egen kommune. Silkeborg Kommune er udvalgt som hjemsted for et af de tre nationale ældretilsyn, som vil have 12-15 medarbejdere og starte driften 1. juli 2025.

Kompetencer og fokus på kvalitet

Borgmester Helle Gade udtrykker glæde over den tillid, som ældreministeren har vist ved at vælge Silkeborg til denne opgave. Med erfaring fra en stor socialtilsynsenhed, håber kommunen at kunne reducere tilsynstrykken på plejecentrene og fokusere mere på risikobaseret tilsyn. Dette vil ifølge Gade fremme kvaliteten i ældreplejen til gavn for borgerne.

Ældrereformens intentioner

Det nye tilsyn er en del af regeringens ældrereform, der ændrer fokus fra dokumentationskontrol til støtte for lokal læring. Alle plejehjem og hjemmepleje skal have mindst ét fysisk tilsyn hvert femte år, men der kan også hurtigt iværksættes tilsyn ved konkrete bekymringer. Ældreminister Mette Kierkgaard ser denne ændring som essentiel for at forny ældreplejen og gøre den mere effektiv.

Ældrelinje og kulturændring

I det nye tilsyn oprettes en “Ældrelinje”, hvor beboere, medarbejdere og pårørende kan henvende sig anonymt med bekymringer. Dette initiativ skal fremme åbenhed omkring udfordringerne i plejesektoren og give ældretilsynet mulighed for at reagere hurtigt og effektivt.

KILDE: https://silkeborg.dk/nyheder/silkeborg-bliver-hjemsted-for-nyt-aeldretilsyn

GRAFIK / FOTO: BusinessSilkeborg.dk

Similar Posts